teksten vertalen tot 50% goedkoper

online teksten vertalen via icanlocalize

LET OP: ik ben ondertussen overgestapt naar een ander online vertaalbureau. Klik hier om mijn ervaringen te lezen.

Elke ondernemer die over de grens kijk zal vroeg of laat teksten vertalen van websites, brochures en andere communicatie-uitingen. Als je een beetje rondvraagt dan ontdek je al snel dat vertaalbureaus een tarief hanteren van ongeveer 13 cent per woord. Daarnaast heb je vaak een beperkte keuze uit talen en duurt het, zonder een toelage te betalen, minimaal een week voor de tekst vertaald is. Dat het ook anders kan, heb ik onlangs ervaren met het gebruik van icanlocalize.

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”top” link=”http://www.icanlocalize.com/my/invite/43041″ linktarget=”_self” buttoncolor=”” button=”Nu proberen” title=”Bespaar tot 50% op vertalingen.” description=”Met Icanlocalize vertaal je sneller en goedkoper in vergelijking met een vertaalbureau.” animation_type=”fade” animation_direction=”right” animation_speed=””][/tagline_box]

Teksten vertalen in de praktijk

Ok, het moet gezegd worden, icanlocalize heeft niet de meest gebruikersvriendelijke interface. Het design lijkt een beetje achterhaald en de navigatie verdient niet de hoofdprijs. Als je daar doorheen prikt kom je erachter dat er een grote groep internationale vertalers werkzaam is voor deze site. Sommigen als bijbaantje maar sommigen als full time baan.

Vertaling aanbieden

Je kunt vertalingen op verschillende manieren aanbieden. Dit zijn (waarschijnlijk) de meest voorkomende opties:

  • Uploaden van een Word document
  • Via de WPML plugin in WordPress. Deze plugin heeft een rechtstreekse koppeling
  • Knippen en plakken in een invoerveld, vooral handig voor het vertalen van korte teksten.

In dit voorbeeld kiezen we even voor het invoerveld. Als tekst gebruik ik een paragraaf op deze pagina over mijn werkzaamheden als e-marketeer. De tekst heb ik ter vertaling aangeboden op maandagavond 20:00.

Tekst kopieren en plakken in de browser

‘Pretty straightforward’ is het invoerveld. Je geeft je project een naam, kopieert een je tekst, geeft de brontaal aan en voegt een optionele opmerking toe voor de vertaler.

icanlocalize online goedkoop teksten vertalen

De taal bepalen waarin je de tekst wil vertalen

Ter bevestiging wordt de gekozen tekst nog een keer weergegeven en kun je aangeven naar welke taal je wil vertalen. De kosten voor de ‘instant vertaling’ zijn $0,11 per woord. Omgerekend is dat precies 8 eurocent. Koopje!

icanlocalize online vertalen

Bij de instant vertaling is het aanbod van talen trouwens beperkt. Kies je voor een normale vertaling dan heb je de keuze uit een lijst van meer dan dertig talen.

Wachten op de vertaling

dashboard van icanlocalize teksten vertalen

Na het bevestigen van de taal is het afwachten op de e-mail.

Betaling

De betaling voor de vertaling van de tekst aan icanlocalize loopt via Paypal of Credit Card.

Het resultaat

Het resultaat duurde langer dan de beloofde ‘instant vertaling’. De test opnieuw uitgevoerd en deze keer van het Nederlands naar zowel Engels als Duits laten vertalen. De Engelse vertaling was binnen een uurtje binnen. De Duitse vertaling liet in dit geval wat langer op zich wachten. Zal er vast iets meet te maken hebben dat ik deze vertaaltest de maandag voor Kerst heb uitgevoerd. Het blijft in alle gevallen wel een systeem van vraag en aanbod wat bepaald hoe snel teksten vertaald zijn.

Check check, double check

Een dt-fout is snel gemaakt. Op een website is een foutje snel verbeterd maar als je een brochure print wordt het een ander verhaal. Of als je je leveringsvoorwaarden naar het Russisch laat vertalen wil je wel zeker zijn dat de vertaling 100% foutloos is. icanlocalize biedt de mogelijkheid om een tweede lezer toe te voegen. Je betaalt hiervoor een toelage van 50%.

Vertaalbureau vs icanlocalize

Vertaalbureau

$ 99

Per Month[pricing_price currency=”€” price=”0,13″ time=”per woord (vanaf)”][/pricing_price][pricing_row]7 dagen[/pricing_row][pricing_footer][/pricing_footer]

Icanlocalize

$ 99

Per Month[pricing_price currency=”€” price=”0,07″ time=”per woord (vanaf)”][/pricing_price][pricing_row]24 uur[/pricing_row][pricing_footer]Button Text [/pricing_footer]

Persoonlijk heb ik veel positieve ervaringen met icanlocalize. Geeft het, ondanks de rommelige interface, een kans! Je ervaringen en besparingen lees ik graag!

4 Comments

Leave a Reply