mercedes likemyride

Het idee is zowel eenvoudig als briljant. Je belooft een automerk een hoop aandacht en vraagt in ruil daarvoor een leenauto. Dat is wat Hannes uit België enkele maanden geleden aan automerken aanbood. Mercedes hapte toe.

Het resultaat: een hoop mooie plaatjes en aandacht in ruil voor het rijden in de auto.

Je belooft een automerk een hoop aandacht en vraagt in ruil daarvoor een leenauto.

Het principe van like my ride

Het principe van #likemyride is 1 like = 1 km. De teller van de Facebook pagina staat ondertussen op bijna 30.000. Dus de kilometerteller mag maximaal op 30.000 staan. Om in de auto te mogen rijden, moet Hannes met zijn Mercedes op Facebook dus continue in de spotlights staan. Het gevolg? Een tijdlijn vol prachtige foto’s, video’s en af en toe smeekbedes voor likes om naar huis te kunnen rijden. En een hoop aandacht voor de auto en het merk in de media waar Mercedes normaal grof voor zou moeten betalen.
[counters_circle][counter_circle filledcolor=”” unfilledcolor=”” value=”60″]30K likes[/counter_circle][/counters_circle]

Wat je als bedrijf hiermee moet

Op de site van Hannes kun je lezen dat eerst het idee kwam en daarna pas de auto. Mercedes was het merk wat gehoor gaf aan zijn oproep. De uitkomst is een win-win situatie. Mercedes krijgt als merk een hoop mooie aandacht en Hannes rijdt kosteloos in een splinternieuwe auto.

Veel bedrijven hebben moeite met het plaatsen van goede Facebook berichten. De combinatie van #likemyride laat zien dat het ook anders kan. Durf als merk de content los te laten en vertrouw in de kracht van de consument.

Wat een student ’s avonds eet

recept

Het plan van Belg Hannes was natuurlijk vooraf opgezet. Soms ontstaan dit soort Facebook accounts ook spontaan. Een voorbeeld daarvan is ‘gewoon wat een student ’s avonds eet‘. En dat is letterlijk wat ex student Leonie ter Veld dagelijks post. Klein beginnen maar langzaam uitgroeien tot een hype. In enkele maanden groeide het aantal volgers tot een kleine 40.000. Ook de lijst met media waarin Leonie haar verhaal mocht vertellen is indrukwekkend. En of ze hier iets aan over houdt? De laatste zin in de screenshot hieronder zegt wat mij betreft genoeg.
[counters_circle][counter_circle filledcolor=”” unfilledcolor=”” value=”80″]40K likes[/counter_circle][/counters_circle]
Screenshot van http://gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl/p/about.html (nov 2013)

Screenshot van http://gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl/p/about.html (nov 2013)

Leave a Reply