Week 27: Marketing snack

future-of-b2b-marketing-min

Omdat in de online wereld letterlijk geen week hetzelfde is, ga ik mijn eigen leerpunten delen. Geen lange verhalen maar gewoon dingen die mij de afgelopen week zijn opgevallen waar je als ondernemer je voordeel mee kunt doen.

Digital future of B2B

Afgelopen week vond de eerste editie plaats van the digital future of B2B (#DFB2B). In een uitverkochte conferentiezaal in de High Tech Campus in Eindhoven deelden sprekers hun visie op de toekomst. Inboud marketing en content marketing waren veruit de meest besproken onderwerpen. Ook willen marketeers alles meetbaar maken om op die manier hun relevantie te benadrukken. Spreker van de dag was voor mij heel duidelijk Steve Muylle. Na het doornemen van de trends van het moment liet Steve een case zien over het meetbaar maken van marketing kanalen bij Barco. Zijn belangrijkste quote (voor mij)

If you try to measure every single thing you are doing, you will manage the ants while the elephans are storming by.

Hieronder de slides van zijn keynote.

Auto’s worden niet gemaakt maar geboren

In de week waarin naar buiten kwam dat een technicus in de fabriek van Opel werd doodgedrukt door een robot, kwam Audi met een waanzinnig filmpje waarin een nieuwe Audi wordt geboren. Waanzinnig mooi gemaakt.


 

E-mail uitschrijvingen beperken door duimpjes

We zijn nieuwsbrieven allemaal wel een beetje beu. We ontvangen er genoeg en ééntje die ons niet aanstaat geeft ons al aanleiding om ons uit te schrijven. Als zender ben je deze relatie dan kwijt. Om het aantal uitschrijvingen te beperken zie je onder aan steeds meer nieuwsbrieven duimpjes. Eentje positief en eentje negatief. Klik je op het negatieve duimpje, dan schrijf je je niet uit maar mag je vertellen wat je niet goed vond aan de nieuwsbrief. Op deze manier verandert de nieuwsbrief opeens van een zendkanaal naar een dialoog. Als zender beperk je het aantal uitschrijvers en leer je hoe je je nieuwsbrief relevanter kunt maken.

bol nieuwsbrief duimpjes feedback

Leave a Reply