Wat is Outfittery?

…hoor ik je zeggen? Outfittery is een nieuw bedrijfsmodel dat in maart 2014 is komen overwaaien uit Duitsland. Outfittery is een online personal shopper voor mannen. Jij geeft je wensen door en Outfittery stuurt je een doos met daarin kleding afgestemd op jou persoonlijke smaak. In dit artikel mijn persoonlijke ervaringen met Outfittery.

30 Euro korting

Bam! 30 euro korting op je eerste bestelling. En dat alleen maar door op onderstaande knop te klikken. Hoeveel motivatie heb jij nodig? De code geldt bij een minimale afname van 100,-.

30 Euro korting op je eerste bestelling

Zo werkt het

Ik werd getriggerd door een advertentie op Facebook. Kleding zag er leuk uit en dit soort nieuwe initiatieven vind ik altijd wel leuk om te proberen.

Via de site vul je een korte stijlquiz in. Met een paar vragen laat je eigenlijk weten welke kleding je normaal privé en naar je werk draagt. Ook geef je bandbreedtes aan van bedragen die je normaal aan bepaalde kledingstukken uitgeeft. Je maakt het profiel compleet met je kledingmaten en wat persoonlijke gegevens. Tot slot plan je een persoonlijk telefoongesprek met een van de shoppers van Outfittery.

Normaal ben ik best wel tegen dit soort dingen, maar het gesprek viel me 100% mee. Aan de andere kant van de lijn een vlotte meid (Ilse) die ruim de tijd nam om een gesprekje aan te gaan over mijn kleding. Waar ik precies naar op zoek was, wat ik wel en niet in mijn kleding kast had liggen en tot slot nog even een check van m’n gegevens. Het doorgeven van mijn wensen kon trouwens heel specifiek. Dit gaf mij wel een goed gevoel.

Ontvangst van m’n eerste Outfittery box

Binnen een kleine week werd m’n eerste Outfittery box thuisbezorgd. De eerste indruk was erg goed. Behalve de keurig opgemaakte doos een persoonlijk, handgeschreven berichtje van mijn personal shopper Ilse.

In mijn geval bevatte de box een setje kleding. Van schoenen tot stropdas (op verzoek). Ik was best verbaasd hoe goed Ilse naar mijn wensen had geluisterd. Vooraf verwachtte ik gewoon een doos te ontvangen zoals die op Facebook voorbij kwamen. Het tegendeel bleek waar. Maten, kleuren, pasvormen…alles helemaal volgens afspraak.

Ja ja…tegen een topprijs zeker?

Nee hoor. Helemaal niet. Als marketeer (en bewuste consument) ga je natuurlijk meteen even prijzen vergelijken. Die blijken precies gelijk aan de prijzen bij bijvoorbeeld de Wehkamp. Niks van te zeggen. De prijzen zijn trouwens volledig transparant. De labeltjes zitten gewoon aan de kleding dus die kun je heel eenvoudig nakijken. Na het passen de helft gehouden en de andere helft gratis teruggestuurd. Gewoon de bijgeleverde adressticker van Outfittery over m’n eigen adres geplakt en bij een postkantoor achtergelaten. Hier heb je trouwens twee weken de tijd voor.

Mijn ervaringen met Outfittery

Als marketeer vind ik het tof om te zien hoe het merk zich in een verzadigde markt kan differentiëren en zo een eigen publiek voor zich kan winnen. Persoonlijk zal ik niet elke maand een nieuwe doos bestellen maar enkele keren per jaar is het toch wel leuk. En dat zou ik dan vooral doen omdat ze toch kleding opsturen die je normaal zelf niet zo snel uit het rek zou trekken. Eigenlijk precies wat je van een personal shopper verwacht.

In een aantal andere artikelen wordt Outfittery neergezet als de oplossing voor de man die een hekel heeft aan winkelen. Mijn ervaring is dat je Outfittery dan tekort doet. Natuurlijk is het thuis laten bezorgen van kleding handig, maar dan kun je net zo goed in een willekeurige webshop wat kleding bestellen. Mijn Outfittery ervaring is dat het  bedrijf zich vooral richt op de man die ook een mate van advies zoekt of naar een hogere kledingstandaard wil.

Aan de hand van mijn ervaring kan ik Outfittery van harte aanbevelen. Zeker als je een stijlbewuste man bent die eens iets anders wil dragen wat je normaal niet meteen uit het rek zou pakken.

Klik hier voor 30 Euro korting op je eerste bestelling

Wat achtergrond over Outfittery

In Duitsland heeft het bedrijf in twee jaar zo’n honderdduizend klanten weten aan te trekken. Na een kapitaalinjectie was Nederland de eerste buitenlandse uitbreiding van het bedrijf dat terug te herleiden is naar de mensen achter o.a. Rocket Internet / Zalando.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.